PROMOTIVNI FILM O USPOSTAVLJANJU CENTRA ZA EKONOMSKI I RURALNI RAZVOJ

PROMOTIVNI FILM O USPOSTAVLJANJU CENTRA ZA EKONOMSKI I RURALNI RAZVOJ

Creativo producijski tim  kreirao je promotivni film, koji je kroz vrijeme prikazao faze renoviranja stare, napuštene škole i nastanak modernog Centra za ekonomski i ruralni razvoj u selu Krnete, opština Laktaši, koji je nastao sa namjerom da podrži ekonomski razvoj regije kroz pružanje usluga malim i srednjim preduzećima i drugim subjektima u ruralnim sredinama.

Promotivni film prikazan je na svečanom otvaranju  Centra u oktobru 2016. godiine, uz prisustvo viskoh zvanica iz donatorske zajednice, predstavnika lokalanih zajednica i partnerskih organizacija, medija, te drugih gostiju. Centar za ekonomski i ruralni razvoj će pružati usluge za jačanje konkurentnosti malih i srednjih preduzeća i poljoprivrednih proizvođača u sve četiri opštine LAG-a: Gradiška, Kozarska Dubica, Laktaši, Srbac i šire.

Ovaj Centar je osnovan sa ciljem osnaživanja ruralne ekonomije, jačanje osnovnih društvenih funkcija i procesa na selu, zaustavljanje intenzivnog iseljavanja stanovništva iz ruralnih sredina kao i zaštite životne sredine i očuvanje prirodnih resursa i bogatog kulturno-istorijskog nasljeđa ruralnih krajeva. Izgradnja centra finansirana je od strane Evropska unije kroz projekat “Regionalni rast kroz ekonomski i ruralni razvoj – ReGERD”, koji implementira Agencija za saradnju, edukaciju i razvoj ACED, Banja Luka, uz projektne partnere opštine Gradiška, Kozarska Dubica, Laktaši i Srbac, Udruženje LAG SAVUS, Lokalna razvojna agencija Kozarska Dubica i Univerzitetski preduzetnički centar Banja Luka.